השאירו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם
הליך בניית תוכניות עבודה כולל מספר מרכיבים מרכזיים: הגדרת יעדים וחזון, הצבת ובניית מטרות והגדרתם של יעדים. כמו כן, היא דורשת להגדיר לוחות זמנים, אחראים לביצוע, להקצות לכל נושא משאבים ולקבוע קריטריונים ומדדים להצלחתה.
על מנת להתחיל בהליכי בניית תוכניות עבודה יש להגדיר את ייעודו של הארגון, שהינו הסיבה והתכלית לקיומו. כך למשל, ייעודי הארגון יכולים להיות לצורך שיפורים טכנולוגיים, מתן שירותים ללקוחות, מטרות חברתיות ועוד.
חזונו של ארגון משמש למעשה כאבן יסוד עבור מרבית ההחלטות, ולמעשה נועד לממש את ייעודו ולספק משמעות ערכית לקיומו. כמו כן, החזון מציב לארגון סטנדרטי מצוינות ומהווה גשר בין מצבו כיום לעתידו. על מנת שניתן יהיה לממש חזון זה ולפעול על פיו עליו להיות ברור ופשוט, ולהכיל מערך של עקרונות וערכים המייחדים ומאפיינים את החברה. מדובר בערכים העונים על שאלות כדוגמת מה הארגון מעוניין לקבל ומה הוא מעוניין לקבל וליצור, וכן על מי הארגון רוצה להשפיע, לאן הוא רוצה להגיע ואיזו תחושה וחוויה הוא רוצה להעביר ללקוחותיו. את החזון יש להטמיע בחברה ולבססו באמצעות מטרות ואסטרטגיות עבודה ופעולה ברורות.
מרכיב מהותי נוסף בעת בניית תוכניות עבודה הינו כל הקשור להגדרת מטרות, המבוססת על אסטרטגיות עבודה שנועדו לממש את ערכי וחזון הארגון, תוך הצבת יעדים ברורים ומחייבים שהינם ברי השגה. את היעדים יש להגדיר כך שיהיו ספציפיים, ניתנים למדידה, שאפתניים, ברי השגה ומוגבלים בזמן.
בנוסף, מטרות ויעדים נכונים ייצרו מכנה משותף רחב ומחויבות הדדית בין עובדי החברה.